×

teisinė informacija

Kai lankotės bet kurioje svetainėje, ji gali laikyti arba gauti informaciją iš naršyklės, daugiausia "slapukų" formoje. Ši informacija, kuri gali būti apie jus, jūsų nustatymus ar jūsų įrenginį (kompiuterį, planšetinį kompiuterį arba mobilųjį telefoną), dažniausiai naudojama tam, kad svetainė veiktų, kaip tikitės. Daugiau informacijos apie tai, kaip mes naudojame slapukus šioje svetainėje, ir užkirsti kelią nepageidaujamiems slapukams, galite spustelėti žemiau esančias kategorijų antraštes. Tačiau jei tai atliksite, tai gali turėti įtakos jūsų patirčiai svetainėje ir paslaugoms, kurias mes galime pasiūlyti.

ŠIEK TIEK ISTORIJOS

Mes žinome, kad jūros dumblių salotos yra maistas, bet kas yra dumblių želė?

Maistas, maisto papildas ar vaistas, dauguma to nesupranta.

Rytų Azijos šalyse yra sena dumblių valgymo tradicija nes, jie yra šaltiniai turtingi polisacharidų, baltymų, lipidų, mineralų, vitaminų ir maistinių skaidulų.

Dumblių naudojimas maistui Japonijoje skaičiuojamas nuo 4-ojo amžiaus, Kinijoje - nuo 6-ojo amžiaus, pirmasis paminėjimas apie raudonųjų dumblių atstovo, vadinamo „nori“, naudojimą, datuojamas 530 m., o jo auginimas pirmą kartą buvo dokumentuotas 1640 m.

1658 m. Japonijoje surinkti dumbliai pradėti perdirbti ir naudojami agaro tipo produktams gaminti.

Funkcinė mityba

Tuomet, kai jūros dumbliai tradiciškai yra Rytų mitybos dalis, Vakarų šalyse jie daugiausia naudojami maisto pramonėje ir žemės ūkyje.

„Vakarų“ gyvenimo būdas turėjo įtakos mitybos pokyčiams ir atitinkamai ligų augimui: širdies ir kraujagyslių ligoms, nutukimui, 2 tipo diabetui. Gyventojai, kurių didelę raciono dalį sudaro augaliniai produktai, įskaitant vaisius ir daržoves, taip pat populiacija, kuriai būdingas didelis jūros gėrybių vartojimas, mažiau serga širdies ir kraujagyslių ligomis ir kai kuriais vėžio tipais.

Dėl gerai žinomos sąsajų tarp mitybos ir sveikatos, atsirado domėjimasis ir naujų produktų paieška, siekiant pagerinti mūsų sveikatą ir gerovę. Tokie maisto produktai vadinami funkciniais maisto produktais.

Funkcinės mitybos, kaip vartotojų sveikatos apsaugos priemonės, koncepcija buvo sukurta 80-ųjų pradžioje Japonijoje, Europoje 90-ųjų metų antroje pusėje tokiems produktams buvo suformuluota apibrėžtis: „produktai gali būti laikomi „funkciniais“, jei, be maistinės vertės, jie yra naudingi vienai ar kelioms žmogaus organizmo funkcijoms, gerina sveikatą ar gerovę, arba mažina ligų riziką“. Pagrindinė naujų funkcinių maisto produktų kūrimo gairė yra padidinti naudos ir rizikos santykį (bandant maksimaliai padidinti naudą ir sumažinti riziką). Dėl savo maistinių savybių dumbliai gali būti naudinga mažo kaloringumo dietos dalis.

Dumbliai vadinami „XXI amžiaus medicininiu maistu“.

Rudųjų dumblių želė

Kaip maisto produktas rinkoje pasirodė ne taip seniai. Tai daugiausia gelio pavidalo produktai iš įvairių rūšių laminarijos. Ir išvaizda jie visi yra vienodi, tačiau skirtumas vis dėlto yra, ir tai labiausiai priklauso nuo produkto gamybos technologijos.

Pūslėtojo guveinio šeimos dumbliai yra naudingiausi, tačiau iki šiol jie praktiškai nebuvo naudojami maistui. Iš jų negalite pagaminti salotų, o arbata iš sauso smulkinto guveinio turi tik nedidelę naudingų medžiagų dalį. Želė yra geriausias pasirinkimas juos naudoti maistui.

Gaminamas gelio pavidalo produktas, paruoštas vartoti. Jis gaminamas naudojant inovatyvias technologijas, nenaudojant cheminių medžiagų ir termiškai neapdorojant, be dirbtinių konservantų (konservantų vaidmenį atliekama polifenoliai esantys guveinio sudėtyje), kvapiųjų medžiagų. Topinambų sirupas yra natūralus saldiklis, o uogų sultys ir kiti priedai padeda sustiprinti tam tikras produkto savybes, taip pat pagerinti jo skonį. Gaunamas produktas, kuriame yra išsaugotos naudingos savybės.

Kaip naudoti

Suaugusiems po 1 valgomąjį šaukštą 15-20 minučių prieš valgį, 2 kartus per dieną. Kadangi visi dumbliai turi išskirtinį skonį ir iš pradžių organizmui reikia laiko prie jo prisitaikyti, rekomenduojame maišyti produktą su vaisių sultimis.

Verta prisiminti, kad dėl sugeriamųjų maistinių skaidulų savybių rekomenduojama jo nenaudoti su vaistais.

Tai yra funkcinis maisto produktas ir nepakeičia Jums skirtų vaistų.

Nepamirškite, kad šie produktai nerekomenduojami žmonėms, alergiškiems jodo turintiems produktams ir jų netoleravimui. Žmonėms, sergantiems skydliaukės ligomis, patariama pasitarti su gydytoju.

Žmonės, turintys kraujo krešėjimo problemų, turi būti atsargūs dėl fukoidano antikoaguliacinių savybių. Rekomenduojama nustoti vartoti 2-3 savaites prieš operaciją.

Naujos paskyros sukūrimas

Jau turite paskyrą?
Prisijungti arba Atstatyti slaptažodį